Matroos Narcis

Waarom koos je voor de binnenvaart?

“Ik wilde wat nieuws proberen en het gevoel hebben dat het leven in mijn eigen handen ligt. Een baan met toekomstperspectief en zekerheid. Omdat mijn zwager kapitein is, sprak ik met mijn zus veel over de binnenvaart. Ik raakte enthousiast over het beroep door haar verhalen hierover. Zo kwam ik tot de conclusie dat de binnenvaart wel wat voor mij zou kunnen zijn. Dus ik ben ervoor gegaan!”

Welke aspecten van je werk vind je leuk?

“Toen ik bij Branghetti begon, was de binnenvaart nog iets nieuws voor mij. Desondanks heb ik veel kunnen leren door mijn geweldige collega’s en werkgevers die allemaal veel begrip toonden voor mijn leerproces. Wat ik ten alle tijde waardeer is dat zij altijd de tijd nemen om alles rustig aan mij uit te leggen waardoor ik steeds meer leer over het vak.

Heb je een favoriete vaarroute?

“Ik vind het heel leuk om door Amsterdam te varen. Toen ik daar voor het eerst kwam met een reis, vond ik dat echt een prachtige beleving. Dat zijn momenten die je altijd bijblijven.”

Zou je opnieuw kiezen voor de binnenvaart?

“Absoluut, het is een geweldig en mooi vak.”

Wat is voor jou de pracht van je vak?

“Het mooie van mijn werk vind ik dat als ik iets met plezier en toewijding doe, ik dat ook zie in de resultaten, zoals het verven en onderhouden van het schip. Ik hou er daarom van om mijn werk goed te doen.”

Hoe denk je over veiligheid en kwaliteit aan boord?

“Veiligheid is belangrijk voor mijzelf en mijn team. Het is belangrijk dat we bij alles ons hoofd erbij houden en de dingen met rust en grote zorg benaderen. Dat is voor mij het belangrijkst.”

Hoe denk je over de toekomst van de binnenvaart?

“Positief. Veel goederen worden vervoerd met behulp van schepen. Ik denk dat de binnenvaart na verloop van tijd met vooruitgang goed geëvolueerd zal zijn.”

Wat vind je fijn aan het werken bij Branghetti?

“Branghetti is een bedrijf waar ik van hou. Ik hou van de mensen die er deel van uitmaken. Al mijn collega’s beschouw ik als mijn familie. Iedereen schiet te hulp wanneer dat nodig is. De werkschema’s en de onderlinge rust aan boord maken het ook een fijne werkplek. Ik werk sinds twee jaar bij Branghetti en ik hoop hier zo lang mogelijk te kunnen blijven werken.”

Matroos Narcis